måndag 16 mars 2009

Frugan då?

Idag börjar rättegången mot Josef Fritzl, snubben som låste in sin dotter i källaren. De senaste dagarna har tidningarna haft repris på alla artiklar för att påminna oss om det abnormt sjuka fallet. Jag undrar fortfarande: vad gjorde hans fru under alla dessa år? Min första tanke var att hon inte visste något, att hennes dotter en dag bara försvann för henne. I tidningarna skrivs det att hon var ovetande om alltihop. Men sen, alla barnen som plötsligt dyker upp? Hur kan hon inte ha märkt något? Eller så har hon vetat hela tiden och är i så fall lika sjuk som sin man . Vilken normal kvinna tycker det är ok att ens snubbe spärrar in den gemensamma dottern i källaren varpå han våldtar henne i 24 års tid och som om det inte vore nog skapar en hel liten familj ovan jord av de barn dottern föder? Inget av alternativen låter riktigt klokt. Men visst, det är inte klokt någonstans det här fallet.

1 kommentar:

  1. Jag tycker också att det verkar ytterst märkligt att hans fru under dessa 24år inte visste om något, Fritzl som bar ner mat till dottern och barnbarnen, konstiga knackdjud, detta ständiga byggande på en källare/skyddsrum hon aldrig fick se.

    Men å andra sidan levde hon med en hemsk make som styrde och ställde, han misshandlade henne antagligen både fysiskt och psykiskt och hon fick säkert finna sig i situationen hon var i. Det kanske var lättare för henne att bara acceptera att inte ställa frågor, inte gå i närheten av den gömda lönndörren, ta hand om de barn som dök upp och förneka för att kunna leva med sig själv. Fruktansvärt i alla fall. :(

    SvaraRadera